Opiskelu Kainuussa

Opiskelu Kainuussa

Vehreä ja luonnonläheinen Kainuun maakunta toteuttaa monen ihmisen haaveen asua järven rannalla, mutta samalla kaupungin sydämessä. Paikallista arjen vaivattomuutta edistävät lyhyet välimatkat kaupunkien ja kuntien sisällä sekä asumisen väljyys. Kainuun alueella toimii monia aktiivisia kyläyhteisöjä ja taajamien asukasyhdistyksiä, joiden tavoitteena on sekä kehittää omaa asuinaluettaan että luoda Kainuusta “eläväisten ihmisten maakunta”. Tärkeänä osana maakunnan kehittämistä on koulutusmahdollisuuksien monipuolistaminen ja ulkopaikkakuntalaisten houkutteleminen Kainuun asukkaiksi koulutuksen perässä. Tässä Kainuu onkin onnistunut varsin hyvin ja joillekin koulutusaloille on viime vuosina ollut havaittavissa peräti ruuhkaa.

Ammattikorkeakoulu

Kajaanin ammattikorkeakoulu tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet korkeakouluopintoihin Kainuun alueella. Reilun 2000 opiskelijan kampus sijaitsee kävelymatkan päässä ydinkeskustasta ja sen sanotaan olevan ainoa laatuaan koko Suomessa. AMK kouluttaa tällä hetkellä asiantuntijoita viidellä eri erikoistumisalalla:

  • Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alalla
  • Tekniikan ja liikenteen alalla
  • Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla
  • Luonnontieteiden alalla
  • Matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla

Joitakin tutkintoja on myös mahdollista suorittaa englanniksi. Opiskelijat arvostavat Kajaanin AMK:ssa erityisesti sitä, että opistelu koulussa on itsenäistä, tarjolla on todella monipuolisesti kursseja ja koululla on myös erinomaiset yhteydet yritysmaailmaan. Täältä saa takuulla ensiluokkaiset valmiudet työelämässä pärjäämiseen, oli haaveena sitten valmistua tradenomiksi, insinööriksi, sairaanhoitajaksi tai vaikkapa restonomiksi.

Ammattiopistot

Mahdollisuuksien kansanopistoksi itsensä tituleeraava Kainuun ammattiopisto tarjoaa monipuolisia opiskelumahdollisuuksia media-alan, musiikkialan, hiusalan, tekniikan ja liikenteen alan, luonnonvara-alan, liiketalouden alan, hyvinvointialan sekä matkailu-, ravitsemis- ja talousalan piirissä. Opistossa painotetaan tekemällä oppimista rennossa ilmapiirissä. Opiskelijat oppivat ja ideoivat yhdessä ja henkilökunta toimii opiskelijoiden vankkana tukena ja turvana läpi opintojen. Kainuun ammattiopiston koulutustarjonnan viime vuosien ykköshitti on ollut pelialan koulutus. Pelialan koulutus tarjoaa pelinsuunnittelua ja antaa valmiudet tuntea peliteollisuuden rakenteita ja ymmärtää sen eri osa-alueita ja jakelukanavia. Peliteollisuus on ollut jo parinkymmenen vuoden ajan koko maailman viihdeteollisuuden nopeimmin kasvava ala. Myös Suomessa pelialan liikevaihto oli jo vuonna 2013 peräti 900 miljoonaa euroa, jonka jälkeen alan kasvu on ollut vielä nopeampaa. Suomessa peliala on järjestäytynyt Neogames Finland ry:n alle, joka tukee vahvasti suomalaisen peliteollisuuden kasvua. NeoGames tunnetaan parhaiten laadukkaiden ja jännittävien konsolipelien ja erilaisten netin kasinoillakin pelattavien rahapelien valmistajana.

Muoti-ja viihdealasta kiinnostuneille opetusta järjestää nykyaikainen ja korkeatasoinen Fashion Model Agency (FMA), jonka riveissä työskentelee lukuisia alan moniosaajia, joilla on kymmenien vuosien alan kokemus. Kyseessä on yksi Suomen arvostetuimpia alan koulutuksia, tarjoten todella hyvät eväät työmarkkinoilla pärjäämiseksi. FMA:n kautta malleja välitetään esimerkiksi TV- ja lehtimainoksiin, musiikkivideoihin ja muotinäytöksiin ja opiston erinomaiset kansainväliset suhteet mahdollistavat alan opiskelijoiden etenemisen myös kansainvälisille markkinoille.

Vuokatti tunnetaan yhtenä Suomen monipuolisimmista lomakeskuksista ja nyt Vuokatissa järjestetään myös liikunta-alan koulutusta. Vuokatin urheiluopisto kuuluu Suomen yhdentoista lakisääteisen liikunnan valtakunnallisen koulutuskeskusten joukkoon, tarjoten ammatillista peruskoulutusta ja aikuiskoulutusta kauniissa luonnonympäristössä. Opiston toiminta jakaantuu neljään eri yksikköön, joita ovat valmennuskeskus, koulutuskeskus, liikunta ja kurssipalvelut. Tällä hetkellä Vuokatin urheiluopistossa on mahdollista suorittaa hierojan ammattitutkinto, hiihdonopettajakoulutus, liikunnan ammattitutkinto, ravitsemustieteen perusopinnot, valmentajan ammattitutkinto ja kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen perusopinnot.

Aikuisopetus

Myös aikuisille on Kainuussa tarjolla monipuolisia koulutusmahdollisuuksia. Itä-Uudellamaalla sijaitseva Edupoli tarjoaa ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille, jotka haluavat suorittaa uuden tutkinnon, päivittää tietotaitojaan tai vaihtaa ammattiaan. Peräti 700 tutkinnon valikoimaan kuuluu monenlaista kurssia ja koulutusta, joiden ansiosta aikuisopiskelijoiden on mahdollista suorittaa tutkintoja yli kahdellakymmenellä eri koulutusalalla. Laaja tutkintovalikoima, käytännönläheinen opiskelu ja opiskelujen joustavuus ovat niitä valtteja, jotka vetävät aikuisopiskelijoita juuri Edupolin koulunpenkkiin.

Privacy Policy